+31 (0) 299 676 499
|

Commercieel vastgoed Energielabel (BENG)

Vergunningaanvragen voor nieuwbouw moeten vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Met deze bouwregels worden er eisen gesteld aan de maximale energiebehoefte, het fossiele energieverbruik en de opwekking van hernieuwbare energie. Niet alleen wordt er hierdoor verplicht rekening gehouden met toepassing van duurzame energie, maar de focus ligt hier ook op goede isolatie van de gebouwschil en energiezuinige installaties.

BENG bepaalt de energieprestatie aan de hand van de volgende drie eisen:

  • De maximale energiebehoefte in Kwh per m2 gebruiksoppervlak per jaar;
  • Het maximale primaire fossiel energieverbruik in Kwh per m2 gebruiksoppervlak per jaar;
  • Het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten.

De eisen zijn gebaseerd op het Energieakkoord voor duurzame groei en komen voort uit Europese richtlijnen. De BENG-eisen zijn vervanging van de huidige energieprestatie coëfficiënt. Dit coëfficiënt wordt berekend met dezelfde methodiek als het bepalen van het nieuwe Energielabel.

In Nederland worden de zomers steeds warmer en ook nieuwe woningen blijken last te hebben van oververhitting. Door het invoeren van de BENG-eisen in combinatie met de Tojuli indicator wordt voorkomen dat nieuwe gebouwen makkelijk oververhit raken in de zomer. Hierdoor wordt ook automatisch voorkomen dat verkoelingsmethodes die veel energie verbruiken worden ingezet.

Wenst u meer informatie te ontvangen over deze wetgeving? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk ook

Wil je meer
informatie ontvangen?

Neem dan contact met ons op.